Szukaj

Polityka prywatności


POLITYKA PRYWATNOŚCI
Niniejsza Polityka Prywatności stanowi integralną część sklepu internetowego http://kokardaonline.pl dlatego podjęta przez Państwa decyzja o dokonaniu zakupów w naszym sklepie internetowym oznacza automatyczną akceptację naszej Polityki Prywatności.
W związku z powyższym przed rozpoczęciem korzystania z naszego sklepu internetowegohttp://kokardaonline.pl zachęcamy Państwa do szczegółowego zapoznania się z Polityką Prywatności, która określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych naszych Kupujących.

1) Administrator
Administratorem danych podawanych w formularzu rejestracyjnym oraz formularzu Zamówienia jest firma:
KOKARDA Monika Niećko
ul. Piłsudskiego 9, 46-320 Praszka
NIP 633 203 07 09
REGON 161 464 430

2) Gromadzone Dane
Gromadzone przez nas dane osobowe obejmują informacje niezbędne do zrealizowania zamówienia i obejmują tzw. dane kontaktowe:
- imię i nazwisko Kupującego,
- adres mailowy oraz telefon Kupującego
- adres dostawy wybrany przez Kupującego.
UWAGA: podanie wszelkich danych osobowych jest dobrowolne, jednak ich podanie jest niezbędne do zrealizowania zamówienia.

3) Cele przetwarzania Danych
Dane osobowe podane w formularzu zamówienia przetwarzane będą wyłącznie w celu realizacji zamówienia, złożonego w ramach działalności sklepu internetowego www.zielarzradzi.pl.
Przetwarzanie danych obejmuje:
- ewentualny kontakt z Kupującymi (telefonicznie lub za pośrednictwem poczty email)
- kwestie księgowe (w przypadku zaznaczenia przez Kupującego opcji „faktura”)
- realizację wysyłki pod adres wskazany przez Kupującego.
Dane podane przez Kupujących w procesie Rejestracji, będą przetwarzane w celach marketingowych i reklamowych wyłącznie w przypadku wyrażenia przez Kupującego zgody na takie przetwarzanie.
Dane podane przez Kupujących będą przetwarzane wyłącznie przez Administratora i w żadnym przypadku nie będą udostępniane osobom trzecim.
Niepodanie określonych w Polityce Prywatności danych w procesie składania Zamówienia uniemożliwia jego realizację.
Brak zgody Kupującego na przetwarzanie jego Danych dla celów marketingowych i reklamowych w żaden sposób nie wpływa na możliwość jego Rejestracji oraz możliwość składania przez niego Zamówień.

4) Podstawa przetwarzania Danych
Dane przetwarzane będą na podstawie zgody wyrażanej przez Kupującego, poprzez potwierdzenie zgody na przetwarzanie danych w odpowiedniej części formularza rejestracyjnego.
Dane przetwarzane będą w oparciu o ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
Uwaga: przypominamy, że podanie danych jest w pełni dobrowolne, jednak konieczne do realizacji zamówienia.

5) Prawa Kupującego
Kupujący ma – bez ograniczeń czasowych - prawo dostępu do treści Danych w celu:
- poprawienia danych
- aktualizacji danych
- usunięcia Danych ze Zbioru Danych w przypadku odstąpienia od Umowy a także jej rozwiązania lub wygaśnięcia

Uwaga: Administrator może odmówić usunięcia Danych, jeżeli Kupujący nie uregulował wszystkich należności za złożone Zamówienie. W przypadku uregulowania rozliczeń, dane zostaną natychmiast usunięte, jeśli takie jest postanowienie Kupującego.

6) Zabezpieczenie Danych
Administrator stosuje odpowiednie środki techniczne oraz organizacyjne w celu zapewnienia ochrony przetwarzania Danych, a w szczególności zabezpiecza Dane przed ich zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem prawa oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
Administrator nie udostępnia danych osobom nieupoważnionym, a do przetwarzania danych dopuszczane są wyłącznie osoby posiadające upoważnienie nadane przez Administratora.
Administrator prowadzi osobną ewidencję osób upoważnionych do przetwarzania.

7) Informacje o plikach cookies
Pliki cookies zwane także "ciasteczkami" są to plikami tekstowe zapisywanymi i przechowywanymi w pamięci urządzenia Kupującego. Z plikami tymi, po ich zapisaniu, łączy się serwer albo serwery, uzyskując do nich odpowiedni dostęp.
Sklep internetowy http://kokardaonline.pl wykorzystuje następujące rodzaje plików:
a. niezbędne do przeglądania oferty,
b. niezbędne do logowania,
c. niezbędne do wykonywania zakupów,
d. zapewniające bezpieczeństwo transakcji,
e. umożliwiające zapamiętanie wybranych przez Kupującego ustawień,
f. umożliwiające otrzymanie treści reklamowych dostosowanych do zainteresowań Kupującego.
Kupujący może dokonać całkowitego wyłączenia obsługi plików cookies. W tym celu musi powinien skonfigurować ustawienia przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony internetowej http://kokardaonline.pl i jej podstron.
Uwaga: ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej http://kokardaonline.pl.
Brak zmiany ustawień oprogramowania wykorzystywanego do przeglądania niniejszej strony internetowej, stanowi według art. 173 ust. 2 Ustawy prawo telekomunikacyjne wyrażenie zgody na korzystanie przez tę stronę i jej podstrony z plików cookies w celach wyżej określonych.

8) Pozostałe postanowienia
W przypadku, gdy okaże się to konieczne dane zostaną udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w tym właściwym organom wymiaru sprawiedliwości.
Administrator przekaże jednak zebrane dane osobowe użytkownika organom administracji państwowej, organom ścigania oraz organom wymiaru sprawiedliwości wyłącznie na ich wyraźne żądanie i tylko w przypadkach określonych przez przepisy prawa.
Administrator zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Zaznaczając, że obowiązuje aktualna wersja Polityki Prywatności.

Polityka COOKIES

  1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  5. W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, na przykład wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Sklepu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Sklepu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Firma KOKARDA Monika Niećko, ul. Piłsudskiego 9, 46-320 Praszka, będąca właścicielem strony internetowej http://kokardaonline.pl dokłada wszelkich możliwych starań, aby chronić prywatność swoich Klientów w zakresie prowadzonej przez nas działalności.
Poniższa Polityka Prywatności ukazuje w jaki sposób dbamy o dane osobowe naszych Klientów.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt